חיידק זה הינו חיידק שכיח, כאשר בארצות מערביות שיעור המאובחנים נע על פי ההערכות בין 10% ועד 50%, ואילו במדינות מתפתחות שיעור גבוה של מעל ל-50%, כפי שמומחים מטעם ארגון הבריאות העולמי סבורים. חיידק זה עשוי לחולל שלל תופעות בריאותיות כמו למשל שלשולים, כאבי בטן, רגישות רבה ועוד. החדשות הטובות הן שאפשר לאבחן את הימצאות החיידק ואף לטפל, וזאת באמצעות שילוב של מספר דרכים. מהן? כל הפרטים מחכים לכם בסקירה הבאה.

חיידק הקליקובטר פלורי – כל מה שרציתם לדעת

כאשר חיידק זה הוא עמיד במיוחד ועל כן הטיפול בו מתבצע הן באמצעות מתן תרופות אנטיביוטיקה לצד שינוי תזונתי, וזאת כחלק מהבנה כי תזונה מתאימה לחיידק בקיבה היא בעלת פוטנציאל להשפיע לטובת על הסביבה החומצית של הקיבה ובהתאם לכך להפחית את התסמינים. אבחון של החיידק חייב להתבצע בהקדם, וזאת מתוך מטרה לבנות תוכנית טיפול כמו גם תזונה המתאימה לאורח החיים.  ככל שמקדימים לזהות את התסמינים ולבצע את האבחון, אזי היכולת להוביל להתמודדות טובה יותר עם החיידק עולה באופן משמעותי.

כיצד מאבחנים?

אבחון לגבי הימצאות החיידק מתבצעת בהתאם לתבחין נשימה שהיא בדיקה לא פולשנית ולא כואבת, כאשר במסגרת הבדיקה נדרש לנשוף על תבחין אשר מודד את רמות הדו תחמוצות, וזאת מאחר והימצאות של החיידק בקיבה יוצרת רמות גבוהות של דו תחמוצת של פחמן. נוסף לכך, ניתן לבצע אצל הרופא בדיקת דם לטובת בחינה האם ישנם נוגדים בדם, אולם בדיקה זו היא פחות מהימנה מאחר ושרידים של החיידק עשויים להישאר למשך שנים ארוכות, ועל כן קבלת החלטה לגבי האבחון צריכה להתבצע רק על ידי התייעצות עם הרופא. לאחר קבלת האבחון ניתן יהיה להתחיל בתוכנית טיפול פרטנית, כאשר לרוב הטיפול כולל שימוש בשלושה סוגים שונים של אנטיביוטיקה לצד  לצד שינויים באורח החיים, כולל באספקט התזונתי.

 

 

מי נמצא בסיכון להימצאות של הליקובקטר פלורי?

אם יש לכם קרובים מדרגה ראשונה, שניה ושלישית אשר חלו בעבר בסרטן הקיבה, רצוי לבצע את הבדיקה. בנוסף, אם ישנו מחסור בברזל או בוויטמין מסוג 12B גם כאן יש חשיבות לביצוע הבדיקה, וזאת מתוך מטרה לגלות בהקדם האם אכן החיידק נמצא בקיבה, ובהתאם לכך להוביל ליצירה של מערך אשר יאפשר לטפל ולהפחית את התסמינים הנלווים של אשר עלולים לגרום לשלל תסמינים בריאותיים המשפיעים על איכות החיים ועל היכולת להתמודד עם הימצאותו בחיידק, בייחוד כאשר לוקחים בחשבון כי מדובר בחיידק עמיד מאוד שמשגשג בסביבה חומצית.

מדוע התזונה חשובה בכל הקשור להתמודדות עם החיידק?

מאחר והחיידק הזה משגשג בקיבה, ישנם מזונות מסוימים אשר עלולים להוביל להתגברות של התסמינים ועל כן התייעצות עם תזונאית המתמחה בתחום היא חיונית לטובת בנייה של תפריט תזונתי תומך הכולל בין היתר הגברת צריכה של סיבים תזונתיים, הפחתה של מזון מתועש וכן שילוב של מזון אשר עשיר בנוגדי חמצון כמו למשל אומגה 3 וכן נטילה של פרוביוטיקה, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של תפריט תזונתי תומך ובעל השפעה חיובית על מערכת העיכול.

לסיכום

חיידק הליקטובטר פלורי הוא חיידק עמיד במיוחד שמשפיע באופן ישיר על איכות החיים, וזאת בשל היותו חיידק המשגשג בקיבה ובהתאם לכך גם יוצר שלל תסמינים, בייחוד אם לא מקפידים על תזונה מאוזנת. קבלת החלטות לגבי שינוי תזונתי לאחר קבלת האבחון צריכה להתבצע באמצעות התייעצות עם הרופא כמו גם תזונאית מומחית, וזאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מערך תמיכה הכולל גם טיפול תרופתי (המתבצע לרוב למשך תקופה של עשרה ימים) וכן שינוי בהרגלי התזונה, לצד הקפדה על  פעילות ספורטיבית וכן ביקורת אצל הרופא, בהתאם לצורך ועם שימת דגש על ניצול הידע הקיים לטובת טיפול והפחתה בתסמינים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *