אין ספק שתקופת הקורונה הביאה איתה הרבה שינויים לחיינו. רבים ניצלו את זמן המגפה להתנסות בעיסוקים חדשים ולהתעמקות בתחביבים שנזנחו כתוצאה משגרת החיים הלחוצה והצפופה. כך, יחד עם האילוץ לייצר מקורות הכנסה נוספים, החלו בשלנים רבים למכור אוכל מהמטבח הביתי שלהם. לשמחתנו, הימים של שיא מגפת הקורונה כבר מאחורינו ואפשר להמשיך בשגרת החיים הרגילה, אולם רבים מהבשלנים הביתיים החליטו לדבוק בתעסוקה החדשה שיצרו לעצמם ולהפוך את האוכל הביתי שלהם לעסק משגשג שמגלגל אלפי שקלים. עם זאת, כמו כל עסק, גם מכירת אוכל מהבית צריכה להיעשות באופן חוקי ומסודר. איך תעשו את זה? כל הפרטים ממש כאן.

מאיפה מתחילים?

כל מי שאי פעם הקים עסק בחייו, יודע שמדובר בעניין לא פשוט שמצריך מאמצים רבים והשקעה. אחד השלבים שיש לייחס להם חשיבות רבה בזמן הקמת עסק הוא מסלול הבירוקרטיה שיש לעבור במטרה שהעסק שלכם יעבוד באופן חוקי. לכן, רגע לפני שאתם יוצאים לדרך עצמאית חדשה, הדבר הראשון שחשוב לדעת הוא איך פותחים עוסק פטור ומה זה בעצם אומר.

מה זה עוסק פטור?

עוסק פטור הוא למעשה ההצהרה שלכם על פתיחת עסק קטן שהכנסותיו לא צפויות לעלות על 99,003 שקלים בשנה, כאשר כל אדם מעל גיל 18 יכול להצהיר על עוסק פטור ולהקים עסק עצמאי. אם העסק שלכם ישגשג ויתפתח אפילו מעבר למצופה, ויעבור את ההכנסה השנתית המותרת על פי חוק לעוסק פטור, אז תצטרכו לבצע תשלום מס הכנסה ולהפוך לעוסק מורשה. כמו כן, העוסק פטור פטור ממע"מ, ולכן אינו מנפיק חשבוניות מס אלא רק קבלות וחשבוניות.

 

 

כל עוד העסק עובד, תידרשו לנהל את החשבונות בצורה מיטבית ולתעד באופן מסודר את כל ההכנסות וההוצאות של העסק. את הקבלות והחשבוניות תוכלו להנפיק בצורה ידנית באמצעות פנקס חשבוניות או דרך האינטרנט. בתום כל שנת מס, עליכם להגיש דוח שנתי למס הכנסה המפרט את כל המחזור העסקי שעשיתם במהלך השנה החולפת.

איך פותחים עוסק פטור?

אף על פי שעוסק פטור פטור ממע"מ, בעל העסק מחויב לפתוח תיק במע"מ, במס הכנסה ובביטוח לאומי, ולהתנהל מול רשויות המס בישראל. לאחר שהגדרתם את סוג העסק שלכם, יש לגשת לרשויות המס כשאתם מצוידים במסמכים הנדרשים, כמו תעודת זהות עם ספח וטפסים רלוונטיים שתידרשו למלא ולחתום. התהליך אינו מורכב בדרך כלל ותוכלו לעשות אותו בכוחות עצמכם, אולם אם אתם רוצים להימנע מההליכים הבירוקרטיים, תוכלו גם להיעזר בשירותיהם של רואי חשבון מנוסים שייצגו אתכם ויפתחו את התיקים הנדרשים ללא טעויות ועיכובים.

למה כדאי לעשות עוסק פטור כבר כשמקימים את העסק?

על פי חוק, כל עסקה שנעשית בין שני צדדים מחייבת הוצאת חשבונית או קבלה לתיעוד העסקה, ואי עמידה בחוק זה עלולה להוביל להשלכות משפטיות. לכן, ברגע שהחלטתם שאתם רוצים להתחיל להרוויח כסף מהעסק שהקמתם, עליכם להתחיל מיד בתהליך להצהרה על העסק שלכם כעוסק פטור. מלבד עניין החוק, עוסק פטור הוא הדרך שלכם להנגיש את העסק לגופים גדולים ומסודרים שדורשים חשבוניות וקבלות, דבר שיעזור לכם מאוד בשיתופי פעולה ובהשגת לקוחות קבועים.

סיכום

לסיכום, אין צעד מרגש יותר מלקיחת יוזמה אישית והפיכת התחביב האהוב שלכם למקור הכנסה מרוויח. עם זאת, ברגע שאתם מחליטים להקים עסק, הצעד הראשון והקריטי ביותר שתידרשו לעשות הוא להצהיר על העסק שלכם לרשויות המס וכך להפוך אותו לחוקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *