רוב ילדים על הרצף האוטיסטי מפתחים תסמינים סביב האוכל. זה יכול להיות היצמדות רק למאכל אחד, הימנעות ממאכלים אחרים או חרדה לקראת ארוחה משפחתית. בעזרת האבחון המתאים ומספר צעדים פשוטים אפשר לעזור לילד לאכול, אך חשוב לדעת מה כדאי לתת לו וממה עדיף להימנע. האם באמת יש קשר בין תזונה לאוטיזם? איך כדאי להתכונן לקראת הארוחה בצורה שתהיה נעימה לילד? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מה זה אוטיזם?

אוטיזם הינה הפרעה התפתחותית נוירולוגית, אשר הגורם אליה לא ברור לחלוטין והתסמינים שלה משתנים מילד לילד. מבוגרים וגם ילדים על הספקטרום האוטיסטי מאופיינים בהסתגרות מפני העולם, ופיתוח עולם פנימי ששאר האנשים לא מסוגלים לראות או להיות חלק ממנו. באופן כללי אנשים על הספקטרום צריכים השגחה צמודה בהתאם לרמת תפקודם, וכן השקעה רבה של ההורים והמערכת מבחינת פעילויות וחינוך.

מה הקשר בין תזונה לאוטיזם?

הספקטרום האוטיסטי כולל סימפטומים רבים של ההפרעה בילדים ובאנשים בוגרים, כך שגם מבחינת התזונה אפשר להבחין בקשת רחבה של מקרים, כמו ילדים אוטיסטיים שצורכים תזונה יחסית מגוונת ועשירה או ילדים שדבקים באדיקות באוכל מסוים מאוד, לעיתים עד כדי אכילת סוג מסוים של ממתק אחד בלבד. חשוב לציין כי רוב הילדים על הרצף האוטיסטי שומרים על תפריט חד גווני של מאכלים המוכרים להם, לכן בכל מקרה לא מדובר בהרגלי תזונה שיהפכו להיות מלאים ומגוונים במיוחד.

מאילו מאכלים כדאי להימנע עבור ילדים עם אוטיזם?

 

 

איך כדאי להגיש לילד אוטיסטי את הארוחה?

ההיבט הוויזואלי של המזון ודרך הצעתו לילדים על הרצף האוטיסטי הינם חשובים מאוד מבחינת תזונה נכונה לילדים עם אוטיזם. מומלץ להגיש את המזונות הטובים בצורה אטקרטיבית, משעשעת ויצירתית כדי למשוך את הילדים לטעום את הארוחה, כמו עיצוב מגש פירות ביתי. כדאי להציע את האוכל תוך כדי משחק ובצורות שונות ומגוונות. חשוב לא לוותר ולהעלים את המזונות הלא-מומלצים בלי להחזיר אותם, עד שהילדים יוותרו ויטעמו דברים אחרים שאולי יהיו להם טעימים.

לסיכום

הרגלי אכילה הינם סימפטום ידוע של אוטיזם. זה יכול להתבטא בהיצמדות למאכל מסוים, רתיעה מארוחות גדולות או הימנעות ממזון ספציפי. מומלץ להורים לילדים על הרצף האוטיסטי להימנע מלתת להם מאכלים המכילים סוכר, חלב וגלוטן וכן מאכלים מעובדים או ג'אנק פוד. חשוב לשמור על הוויזואליות של הארוחה כדי לגרום לילד לרצות לשבת ולאכול, ולשתף אותו בהכנה ובהגשה של האוכל כדי לגרום לו להרגיש שייך וכך לעזור לו להצליח לאכול.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *