מה אסור לכלב לאכול? המידע שכל בעל כלב חייב לדעת

אם אתם בעלים של כלב, חשוב מאוד שתכירו את רשימת המזונות האסורים שעלולים לסכן את חיי הכלב שלכם. אנחנו בני האדם יודעים היטב מה מותר ואסור לנו לאכול, אבל הכלב  לא מודע לסיכונים וסומך עליכם ב-100% שתיתנו לו אוכל מזין. בואו נדבר בהרחבה על מה אסור לכלב לאכול וממה גם כדאי להימנע, לצד המלצות על מאכלים שכן יכולים להיות טובים להם ואתם יכולים לתת להם בלי דאגה.

מה אסור לכלב לאכול? מזונות אסורים נפוצים שכל בעל כלב חייב להכיר

יש לא מעט מאכלים שאנחנו בני האדם צורכים ונהנים מהם, אבל עבור הכלב הם עלולים להיות מסוכנים ואפילו קטלניים. חשוב להכיר את המזונות האסורים העיקריים ולהקפיד להרחיק אותם מהישג כפו של הכלב.

  • שוקולד – שוקולד הוא הסכנה הגדולה ביותר לכלבים. הוא מכיל חומר ששמו תאוברומין, שהוא רעיל מאוד עבור כלבים. כמות קטנה של שוקולד מריר עלולה לגרום לכלב להקאות, לשלשולים, לרעידות, לעוויתות ואפילו למוות. ככל שהשוקולד מריר יותר (מכיל יותר קקאו), כך הוא מסוכן יותר. יש להרחיק מהכלב כל מוצר שמכיל שוקולד או אבקת קקאו. אם הכלב שלך בלע בטעות שוקולד, חשוב לפנות במהירות לווטרינר. במידת הצורך ניתן יהיה לבצע הטסה דחופה של הכלב לקבלת טיפול רפואי
  • שאריות מזון אנושי – הרבה אנשים נוהגים להאכיל את הכלב בשאריות מהארוחות שלהם, אבל אסור לעשות זאת. המזון שאנחנו אוכלים מכיל תבלינים וחומרים שעלולים להזיק לכלב. הבעיה העיקרית היא רמות המלח והשומן הגבוהות שפוגעות בכבד, בלבלב ובמערכת העיכול של הכלב. בנוסף, עצמות עוף או דגים עלולות לגרום לחנק או לפציעות פנימיות קשות
  • פירות רעילים שאסור לתת לכלב – פירות רבים מועילים ובריאים עבור כלבים, אבל יש כמה סוגים שדווקא מסוכנים ורעילים. הדוגמאות הבולטות הן ענבים וצימוקים שעלולים לפגוע בכליות, ואבוקדו שמכיל רעלן ששמו פרסין שמזיק ללב וריאות. גם זרעי הפירות יכולים להיות מסוכנים – תפוחים, אפרסקים ושזיפים מכילים זרעים רעילים שפוגעים בנשימה ובמערכת העצבים

חטיפים וממתקים – האויבים הסמויים של הכלב

מלבד המזון הביתי, גם נשנושים וחטיפים תמימים למראה עלולים להיות מזיקים מאוד לכלבים. הם עשירים בסוכרים, במלח ובשומן ועלולים לגרום להשמנת יתר, לסוכרת, לבעיות בלבלב ועוד.

  • הסכנה שבממתקים – ממתקים עם הרבה סוכר כמו עוגיות, שוקולדים, גלידות או ריבות אינם מתאימים לכלבים. מלבד הסכנה שבשוקולד עצמו, הכמויות הגדולות של סוכר מובילות להשמנה, לכאבי בטן, לעששת ואף לסוכרת אצל כלבים. חלק מהממתקים מכילים גם תחליפי סוכר מסוכנים כמו קסיליטול. אם בכל זאת אתם רוצים לפנק את הכלב, אפשר לתת פרוסת פרי טבעי כמו תפוח או אגס (בלי גרעינים!)
  • חטיפים מלוחים – חטיפים עשירים במלח כמו צ'יפס, בייגלה או פיצוחים מלוחים מכילים כמויות עצומות של נתרן. מנת יתר של מלח אצל כלבים עלולה לגרום להקאות, לשלשולים, להרעלת מים ואפילו לנזק בכליות. בנוסף, רוב החטיפים האלו מלאים בשמן מזיק. מומלץ להתרחק מכל חטיף מעובד ומלוח ולהעדיף אלטרנטיבות בריאות וחטיפים שמיועדים לכלבים

 

מה אסור לכלב לאכול

 

מאכלים נוספים שיש להימנע מהם

אז אחרי שעברנו על החלק החשוב ביותר של התשובה לשאלה מה אסור לכלב לאכול, קיימים גם מוצרים נוספים שאולי לא נראים כאילו הם יכול להזיק לכלב אבל עדיין עדיף שלא לתת להם אותם:

  • קפה, תה ומשקאות אנרגייה – מסוכנים בגלל הקפאין והתאין בהם
  • מוצרי חלב – יכולים לגרום לשלשולים ועודף שומן בדם
  • מלפפונים חמוצים וזיתים – עתירי מלח ורכיבים משמרים
  • פטריות – עלולות להכיל רעלנים מזיקים
  • בצל ושום – רעילים ופוגעים בכדוריות הדם

מה כן מותר וכדאי להאכיל את הכלב?

דיברנו לא מעט על מה אסור לכלב לאכול, אז בואו נסיים בכמה עצות חיוביות – מה דווקא מומלץ לתת לכלב לאכול? הדבר הכי חשוב הוא להקפיד על מזון יבש או רטוב המיוצר במיוחד עבור כלבים, שמכיל את כל הרכיבים התזונתיים הנחוצים. בנוסף, אפשר (ורצוי) לגוון מדי פעם את התפריט עם תוספות בריאות, אז הינה כמה דוגמאות טובות שהכלב שלכם יודה לכם עליהן בליקוקים וכשכושי זנב:

  • ירקות מבושלים כמו כרובית, ברוקולי, דלעת וקישואים
  • פירות כמו בננה, תפוח (בלי גרעינים), מלון ואבטיח
  • קציצות או תבשילים מבושלים מבשר רזה, כמו חזה עוף או הודו – בלי תיבול
  • דגים כמו סלמון, פורל או טונה (מבושלים היטב ובלי עצמות)
  • מעט אורז מבושל, קינואה או דלעת

כמובן, גם כאשר מדובר במזונות שהכלב יכול לאכול יש לתת אותם בכמויות מתונות ולא להגזים. תזונה מגוונת ומאוזנת היא המפתח לבריאות ואריכות ימים של הכלב שלכם. אם יש לכם ספק לגבי מוצר כלשהו, תמיד כדאי להתייעץ עם וטרינר. אם אתם צריכים עזרה להחזיר את הכלב לארץ לטיפול, כדאי לכם לבחור בחברת dogfly – הטסת בעלי חיים בצורה מקצועית ובטוחה לכל יעד בעולם ובחזרה.

לסיכום

בתור בעלים אחראיים חובה עליכם לדעת מה אסור לכלב לאכול ולהיזהר מהמזונות האלו. עם תשומת לב וקצת הקפדה, תוכלו לשמור על הכלב שלכם בריא ומאושר לאורך שנים רבות.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת מקצועית או המלצה מקצועית מכל סוג שהוא. כדי לקבל את הטיפול או את הייעוץ המדויק יש לפנות למומחה בתחום בלבד.

נגישות