יש המון מנות טעימות שאתם יכולים להכין מעוף, וכפי שתראו מיד במאמר זה, רובן גם קלות מאד להכנה. רוצים להכין את המנה המושלמת? קבלו 5 אופציות מעולות.
עוף בתנור
עוף בתנור היא פשוט מנה מושלמת שאפשר להכין מעוף, אך לא פחות חשוב מזה, היא המנה הכי קלה להכנה. אגב, תוכלו למצוא מגוון חלקי עופות באתר מעדני גורמה, שווה להציץ. בכל אופן, כל מה שאתם צריכים זה עוף שלם שאותו תניחו על גבי תבנית. ניתן לפזר עליו תבלינים שאוהבים, כמו פלפל שחור, מלח, פפריקה ועוד.
אם אתם רוצים ממש לשדרג את המנה שלכם אתם יכולים לטבול את העוף במרינה מיוחדת שתכינו. המרינה הזו מורכבת בדרך כלל מרטבים טעימים ועשירים, כמו צ'ילי מתוק, טריאקי, ברביקיו ועוד מגוון רחב של רטבים שאתם אוהבים. זהו, כל מה שצריך לעשות זה להכניס את העוף השלם לתנור עד שהוא יושחם ואתם בדרך למנה המושלמת.
רצועות עוף מוקפצות
אם אתם יותר בקטע של מתכונים למאכלים אסייתיים, אנחנו בהחלט ממליצים לכם ללכת לכיוון של רצועות מוקפצות. כל מה שאתם צריכים זה לקחת חזה עוף טרי, לחתוך אותו לרצועות ולתבל אותו כמו שאתם אוהבים. לרצועות העוף מומלץ להוסיף כמובן ירקות טעימים שאותם תקפיצו במחבת, כמו למשל נבטים, כרוב, גזר ועוד. תמיד תוכלו לתת למנה הזו טוויסט מעניין ולהוסיף לה גם אננס מוקפץ, בוטנים וכדומה. שלבו בצד רטבים טעימים כמו סויה, טריאקי וצ'ילי חריף ותקבלו מנה טעימה במיוחד.
מעורב ירושלמי
הנה מנה מיוחדת מאד שתוכלו להכין מעוף ומהחלקים הפנימיים שלו. אנחנו מדברים כאן על מעורב ירושלמי המורכב בין השאר מכבד עוף, טחול, קורקבן, לבבות וכמובן רצועות עוף חתוכות. כל הטוב הזה מוקפץ בתוך תבלין ירושלמי כתום של מעורב, פלפל, מלח ואתם בדרך למעורב המושלם. את כל הטוב הזה מומלץ להכניס לתוך פיתה טרייה עם קצת טחינה, עמבה וחריף והנה לכם מעורב ירושלמי שלא היה מבייש אף מסעדה ירושלמית מוכרת.
שניצל
טוב, אנחנו מגיעים עכשיו אולי למנה הכי אהובה שעשויה מעוף, שניצל מטוגן וטרי. מי לא אוהב שניצל? האמת שזה דיי נדיר למצוא אנשים שלא אוהבים את המאכל הזה או שלא גדלו עליו. אולי אתם לא מודעים לכך, אך הסוד של השניצל טמון דווקא בתערובת פירורי הלחם שלו. ככל שהתערובת תהיה מוצלחת יותר, כך השניצל יהיה טעים יותר.
אז כמובן שתוכלו להכין את התערובת הזו מפירורי לחם, כמו שרוב האנשים עושים. לעומת זאת, אם אתם ממש רוצים לשדרג את השניצל שלכם אנחנו ממליצים להכין את התערובת מביסלי גריל מפורר, אתם לא מאמינים מה זה יעשה לשניצל שלכם. את השניצל מומלץ כמובן לאכול איך שהוא יוצא מהמחבת, כך הוא יהיה כמובן הכי קריספי והכי טעים.
חזה עוף במרינדה
חזה עוף במרינדה היא מנה קלה ופשוטה להכנה, אך היא בהחלט נחשבת למנה מיוחדת וטעימה מאד. את המרינדה אנחנו ממליצים לכם להכין מגוון רחב של רטבים מתוקים שאתם אוהבים, כמו טריאקי, ברביקיו, סילאן ועוד. אם בא לכם ללכת על הכיוון המלוח דווקא, תמיד תוכלו להכין מרינדת שום, לימון ועשבי תיבול. זה לא משנה איזו מרינדה תבחרו להכין, כמובן שאתם צריכים להשתמש בחזה עוף טרי ואיכותי על מנת שהמנה הזו תצא הכי טעימה שהיא יכולה להיות.
לסיכום
אין ספק שאתם יכולים להכין המון מנות טעימות מעוף, שרובן אגב גם קלות מאד להכנה. אם בא לכם את המנה המושלמת, אנחנו בהחלט ממליצים לכם להכין את אחת מהמנות שסקרנו במאמר זה.