גברים ונשים רבים בישראל סובלים מחרדות ברמה כזו או אחרת, ואם גם אתם מתמודדים עם התקפי חרדה או במקרה שחוויתם התקף כזה לפחות פעם בחייכם, אתם בוודאי יודעים שמדובר במצב מפחיד ומאוד לא נעים. החרדה יכולה לגרום לנו להרגיש שאנחנו במצוקה וחסרי אונים באופן מוחלט, גם כאשר התחושה הזו בלתי רציונלית. הדרך הטובה ביותר לטפל בחרדה היא על ידי פנייה לגורם מטפל מתחום בריאות הנפש שיכול להעניק סיוע, אלא שלא רבים יודעים שגם מזונות מסוימים יכולים לסייע בהתמודדות עם חרדות. במה מדובר? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

ירקות עליים

אם אתם אוהבים קייל, תרד, ארוגולה וכדומה, יש לנו בשורות בשבילכם. מדובר בירקות המכילים כמות גדולה של תרכובת כלורופיל, שהוא נוגד חמצון חיוני מאוד עבור הגוף שלנו. כמו כן, יש בהם כמות גדולה של ויטמינים והם עשירים במגנזיום. מכיוון שקיים קשר בין רמות נמוכות של מגנזיום בגוף לבית תחושת מתח ועצבנות, ניתן לנסות לשפר את מצב החרדה על ידי עלייה ברמתו. תוכלו לשלב את הירקות הללו בתפריט שלכם עם הסלטים שאתם אוכלים, אך חשוב להדגיש שאכילת מזונות מסוימים אינה מהווה בשום אופן תחליף לטיפול ואם אתם מתמודדים עם חרדות, כדאי להגיע למטפל מקצועי. כמו כן, תוכלו לקרוא מידע על חרדות באתר חיבורים, שהוא המכון הישראלי לטיפול בחרדה.

שוקולד וקקאו

כן, קראתם נכון. מסתבר שלא סתם טוענים שהשוקולד בריא לנפש, ואכן יש באמירה זו מן האמת. הקקאו עתיר במגנזיום ובנוגדי חמצון, מה שהופך אותו למשפר ביצועים קוגניטיביים ולבעל השפעה טובה על מערכת העצבים. תוכלו לצרוך משקאות מבוססי קקאו או לפנק את עצמכם בשוקולד מריר איכותי שעשיר בקקאו.

שמן זית

את הסלט הבא שלכם תתבלו ברוטב המבוסס על שמן זית, כי מדובר בחומר גלם איכותי מאוד שעשיר באומגה 3 ובאומגה 6. שמן זית מכיל גם לא מעט נוגדי חמצון, שאלה הוכחו כמווסתים את רמת הסרוטונין בגוף (כימיקל האחראי, בין היתר, על מצב הרוח), מה שעשוי להפחית תגובות של חרדה.

 

 

אגוזים וקטניות

כדאי לשלב בתפריט מאכלים כמו אגוזים וקטניות, לדוגמה: עדשים, אגוזי מלך, שעועית, אפונה, פקאן ועוד. מדוע? מפני שמאכלים אלה מכילים כמויות גדולות של אבץ. מחסור באבץ אינו טוב לנו, כי אבץ הוא מינרל חיוני לתפקוד הגוף התקין ובעיקר לחילוף החומרים שלנו, ובנוסף לכך הוא אף נמצא אחראי על ייצור חומצות שומן המסייעות בייצור סרוטונין.

דג סלמון

דגים זה בריא ואנחנו בדרך כלל אוכלים אותם בגלל ערכי החלבון הטובים שהם מספקים לגוף. עם זאת, בדג הסלמון יש גם כמויות גדולות של אומגה 3 ונוגד חמצון מסוג אסטקסנטין המסייע לתפקוד המוח ולמערכת העצבים. כמו כן, יש בו כמות יפה של מגנזיום, מה שהופך אותו למאכל המכיל שלושה רכיבים שכל אחד מהם הוכח כמפחית חרדה. את הסלמון תוכלו לבשל על מחבת או בתנור, להכניס לתבשילים ולמוקפצים ואפילו לאכול נא.

סיכום

לסיכום, התקפי חרדה הם תופעה רווחת ונפוצה יחסית שעלולה לפגוע באורח החיים של הסובלים ממנה. אם אתם חווים חרדה באופן תכוף, אנחנו ממליצים לכם לבחון את האפשרות לקבל סיוע מגורם מטפל, אך דעו כי ישנם גם כל מיני סוגים של מזונות שיכולים לעזור לכם בהתמודדות עם החרדה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *