לבני העדה המרוקאית יש לא מעט חגיגות: מימונה, חגים מיוחדים, מסיבות אירוסין וחינה. חינה היא אחת החגיגות החשובות ביותר לפני חתונה. זאת ההזדמנות של המשפחה לרגש ולהתרגש, להכיר בין משפחות החתן והכלה, להעניק מתנות ופשוט לחגוג! אבל החלק החשוב ביותר, כמו בכול חגיגה, הוא האוכל והכיבוד שמגישים לאורחים.

אירוע החינה

כן, חינה מרוקאית הוא ללא ספק אירוע מרגש המאפשר הזדמנות לכבד את המוזמנים ואת האורחים במגוון רחב של מאכלי העדה. אז מה מגישים בחינה מרוקאית? הנה רשימה של כמה מאכלים שכדאי להגיש לאורחים שלכם, למקרה שגם אתם עתידים להינשא ומתכננים לערוך טקס חינה לקראת המאורע.

קוסקוס מהביל

קוסקוס הוא מאכל הנחשב גאוות העדה! מדובר בפתיתי סולת אותם מכינים מראש, מבשלים ומגישים עם מרק ירקות מהביל. כולם אוהבים קוסקוס מרוקאי, ובין אם הוא מלוח עם ירקות מאודים, לבין אם הוא מתוק ומכיל פירות יבשים – קוסקוס תמיד יהיה מאכל מבוקש שכדאי להגיש.

פלטות מטוגנים

פלטת מטוגנים זה משהו שהאורחים מצפים לו כשהם מגיעים לאירוע מרוקני. כיום, עם המודעות לגיוון בהגשת האוכל, מדובר בקלאסיקה לצד חידושים קולינאריים. פלטות מטוגנים יכולות להכיל סיגרים ממולאים חצילים או בשר, פסטלים בשריים או טבעוניים, פטריות מטוגנות ממולאות בגבינות, צ'יפס בטטה או תפוח אדמה מוגש עם רטבים במגוון צבעים, ואפילו סושי טמפורה מטוגן. את הפלטה כיף ומומלץ להגיש באירועים קלילים כמו חינה.

 

 

קציצות, דג ופסטייה

קציצות מרוקאיות הן חלק מתרבות אוכל שלוקחת אותנו שנים אחורה. קציצות דגים או בשר, קציצות ירק או עי'גה וקציצות חצילים מטוגנות – כולן יתקבלו בברכה על ידי האורחים שלכם. מי שירצה יוכל להגיש דג מסורתי ברוטב אדום, ובכך לאפשר מנה עיקרית משביעה. גם פסטייה היא מאכל מרוקני שכולל בשר עטוף בבצק ומוגש עם רטבים שונים, והיא ללא ספק אחת המנות הטעימות שאפשר להכין מעוף. בדרך כלל מדובר במאפה מבצק פילו ממולא חתיכות עוף, צימוקים, אגוזים ותבלינים כמו קינמון, ציפורן, בהרט ושאר תבלינים מרוקאים מוכרים.

מגשי עוגיות

מגשי עוגיות שקדים ועוגיות קוקוס או שאר טעמים, גם נראים נפלא וגם משמשים קינוח כיפי לצד תה מהביל שנמזג מכלים מסורתיים לקראת סוף החגיגה. מדובר על עוגיות שקדים צבעוניות מעוטרות באגוזים ועטופות בנייר צלופן לקישוט. את העוגיות מרימים מעלה עם המגש בזמן הריקודים ובטקס החינה עצמו. את העוגיות אפשר להעניק לאורחים במתנה בסוף האירוע.

ספינג'

הו, הספינג! הכוכב של החינה ושל העדה המרוקאית. ספינג' הוא בעצם סופגנייה מרוקאית עסיסית אותה מכינים מקמח, מים ושמרים. את הסופגנייה מטגנים בשמן עמוק עד השחמה ומגישים עם דבש, טובלים לצד קפה או תה. זהו סיום מושלם לאירוע מרוקאי חגיגי. ספינג' הוא אופציה מושלמת לקינוח ואפילו לכיבוד משביע, בעיקר אם החגיגה מתחילה בשעות הערב או הצהריים.

לסיכום, איך מכינים את כל הטוב הזה?

אם יש לכם ניסיון בהכנת כיבוד לחינה, נסו לבדוק כיצד תוכלו להכין את המאכלים או להיערך לראש להכנה והגשה. הפתרון הטוב ביותר הוא פנייה אל מומחים בארגון חינות והפקת אירועים. שף ומומחים מסוג זה יוכלו לארגן לכם חינה מושלמת עם כל מה שצריך לחגיגה טעימה, צבעונית ושמחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *